
Kehras oli teist korda kohvikute päev kodude juures, esmakordselt tehti nii möödunud suvel. Varem peeti kohvikute päeva rahvamaja juures.
Seekord võõrustasid pühapäeval, 14. juulil külalisi 8 kodukohvikut. Kõigil kordadel ja ka tänavu osales Kehra Kodu tegevusjuhendaja Kaie Untera, kes ka seekord avas Kaie Kohviku oma töökoha õuel. Samas oli ka Kehra Kodu kohvik, kus töötajad ja kliendid toimetasid koos juhataja Tiiu Kruusamägiga.
Taas võeti külalisi vastu ka Kaie Untera poja Marko Teppani ja minia Tiina Teppani koju tehtud Teppani Kalakohvikus.
Mullustest osalejatest pidasid kohvikut Jürka ja Juula Juures võõrustajad Jürka ja Juula, kelle rollis olid Heiki Kalvik ja Kärt Repponen.
Kehra gümnaasiumis oli kohvik Õpetajate Tuba, mille eestvedaja oli selgi korral õpetaja Eve Rohtla.
Tänavu osales ka Põllu kohvik eesotsas perenaise Irma Adamsiga.
Tänavune uustulija oli Irena Kodukohvik. Seda pidas Irena Ots, kellel oli abis tütred Liilian ja Riia, poeg Ruudi ning sõbranna Natalja koos tütre Stellaga.
Liilian Ots rääkis, et kodukohvik avati esmakordselt, varem on nende pere osalenud rahvamaja juures kohvikute päeval. Kodu juures oli selles mõttes lihtsam, et sai sööke tuua lauale otse külmkapist, jõudis suhelda ka sõpradega ning saada tuttavaks uute inimestega. Samas oli rahvamaja juures võimalik näha ka teisi kohvikupidajaid ja ajada nendega juttu.
„Meie emale Irenale meeldib väga küpsetada ja ta oli kohvikus põhiline söögitegija, seetõttu nimetasime kohviku tema järgi. Sellel aastal pakkusime esmakordselt rabarberi tosca-kooki. Varem keskendusime magusale, nüüd tegime ka kartuli-vorsti ja makaronisalatit ning kõige rutem said otsa soolakurgid. Saime väga palju positiivseid emotsioone. Kiideti, et koogid on maitsvad, ja küsiti, kas saaks emalt neid teinekordki, sest koogid said väga kiiresti otsa. Meelika Mäeorg tegi meie kohvikus lastele õhupalliloomi,“ kõneles Liilan Ots.
Täiesti uus kodukohvik oli Maitsemeel. Seda pidas Marianne Kersna oma vanematekodus. Tema ema Ilme Haavalo oli setu rahvariietes ning tervitas kohvikulisi lõõtsalugude ja lauludega.
Marianne Kersna jutustas, et elas 11 aastat Hispaanias, nüüd elab Järvamaal. Kokkamine on hakanud meeldima. Sõbrad kiidavad ja on soovitanud hakata kohvikut pidama. See ajendas katsetama kodukohvikuga, et näha, kuidas teistele tema toidud maitsevad.
„Menüüs oli aeglasel tulel mooritud sokulihast tehtud kroketid ning kaht erinevat quiche´i – värskete kukeseente ja trühvlitega ning juustu ja singiga. Pakkusime ka odrajahu karaskit suitsusingiga ning toorjuustu kooki valge šokolaadiga ja maasika-vaarika purukooki. Alustasime ettevalmistusega neljapäeval, tegime garaaži restoraniks,“ kirjeldas Marianne Kersna.
Ta märkis, et harjutab söögitegemist ning edaspidi on soov osaleda telesaates „Eesti MasterChef“.