Tallinna kesklinna valitsus korraldas pealinnale iseloomuliku pagaritoote leidmiseks konkursi „Tallinna saiake“. 17 toote seast valiti parimaks ehk 2. koha vääriliseks – „Tallinna Keerd“, mille mõtlesid välja ja valmistas Pagari Tänava OÜs töötav Kaie Untera Kehrast koos kolleegi, ettevõtte ühe omaniku Eve Kanguriga. Esikohta välja ei antud.
„Leidsime konkursiteate Facebookist. Aega oli vähe, mõtlesime, et tähtis on osavõtt, mitte võit, peaeesmärk oli ettevõtet reklaamida. Koos mõtlesime retsepti välja, katsetada jõudsime vaid paar korda,“ rääkis Kaie Untera.
„Tallinna Keeru“ põhikomponendid on pärmitainas ja kohupiim: „Tainas on keerutatud ja pandud kapslisse. Sees on ohtralt võid, see teeb saiakese õhuliseks. Meie saiades ongi palju võid, aga parem üks patune kook kui kaks kuiva saia.“
Võitjad pidid 15. mail Tallinna päevaks valmistama linna tellimusel rahvale jagamiseks vähemalt 1500 saiakest. Nii suur kogus polnud erakordne – pealinna lasteaiad on Pagari Tänava OÜlt tellinud korraga ka 3000 saiakest.
Pealinna konkursi parima saia jagamist näidati TV3 uudistes, kus kesklinna vanem Vladimir Svet kiitis selle konkursile esitatutest kõige väärikamaks, maitsvamaks, huvitavamaks ja mugavalt söödavaks.