Kuna Põhja-Eesti kohaliku toidu projekti raames kolmel sügisel toimunud Lahemaa restoranide nädal on olnud edukas, soovisid restoranid korraldada sarnase nädala ka kevadel. Esmakordselt korraldataval Lahemaa restoranide nädalal „Talvest kevadesse“ ootavad 14.-23. märtsini külastajaid 9 söögikohta: Hara Sadama Resto, Valgejõe Veinivilla ja kodurestoran MerMer Kuusalu vallast, Anija Mõisakohwik Lahemaa lähistelt ning Vihula mõisa restoran, Sagadi mõisa restoran, Palmse mõisa kõrts, Altja kõrts ja Vergi sadamas asuv restoran Wirkes Haljala vallast. ELi Leader-programmist rahastatava Põhja-Eesti kohaliku toidu projektide projektijuht Eha Paas ütles, et kevadine restoranide nädal korraldatakse Leaderi toetuseta, sest projektis on kavandatud vaid sügisene restoraninädal.„Restoranid kutsuvad avastama hooajalistest maitsetest inspireeritud erimenüüsid. Valgejõe Veinivilla teeb 15. märtsil ainulaadse õhtusöögi, kus kõik toidud on valmistatud elektrita, kas puupliidil või sütel ja hakitud-vahustatud samuti käsitsi. MerMeris ja Haras pakutakse kohalikku forelli, Vergi sadamas räimefileed, Altja kõrtsis põnevaid kõrtsiampse, Anija mõisas talviste vürtsidega kevadist rabarberikooki. Ka teistes mõisarestoranides on erilised menüüd. Tulge avastama Lahemaa maitsete võlu,“ kutsus projektijuht.