LIISA OJANGU ja KAIRI KÕRVE avavad Kolga mõisas söögikoha

3794

Teeme Ära talgulised koristasid Kolga mõisa endise Capri restorani ruumid, et avada seal suvel uus söögikoht.

Laupäeva, 7. mail toimetasid Kolga mõisas talgulised. Tallinlased Liisa Ojangu ja Kairi Kõrve kutsusid appi oma sõbrad-tuttavad ning mõisaomaniku Anu Koppeli, et koristada mõisahoone esimese korruse ruumid, et taastada seal söögikoht. Kolga mõis osaleb sel suvel külastusmängus Unustatud Mõisad.
Mõisa peahoone on praegu tühi. Leesil suvitavad poepidaja Liisa Ojangu ning tema ettevõtjast sõbranna Kairi Kõrve otsustasid, et Kolga mõis võiks taas olla atraktiivne peatuspaik nii kohalikele kui turistidele.
Kolgas hakkavad naised toimetama oma loodava ühisettevõttega. Söögikoha ruumid rendib neile mõisaomanik  Anu  Koppel,  kes tasub   ruumide   remondi   eest   ning teeb tasaarvestuse üürirahaga.
Kairi Kõrve rääkis, et 50kohaline restoran on plaanis tööle panna juuni esimeses pooles, taastada  Capri klassikaline stiil: „Soovime pakkuda ajaloolisi roogasid tänapäevases võtmes. Võtame aluseks Eesti mõisades levinud retsepte. Plaanis on pakkuda ka isetehtud jooke, teha stiilipidusid ja kostüümiõhtuid.”
Tulevased restoranipidajad laususid, et söögikoha avamine on põnev väljakutse: „Avastasime, et meile mõlemale meeldib tegeleda selles valdkonnas, kumbki ei taha linnas töötada ning meil on ühine nägemus, mida pakkuda. Ajame vaikselt kombitsaid maasse, söögikohti võiks olla Lahemaal veelgi, Viru raba on siin lähedal ja ilusaid kohti palju.”
Lisaks söögikohale on naistel plaanis hakata pakkuma mõisa endises külalistemajas majutust. Esialgu tahavad nad kasutusele võtta pool esimest korrust ning teha seal sanitaarremont. Ööbida peaks saama nende plaani järgi alates juulist.
Populaarne Capri restoran suleti mõisas 2008. aastal, pärast tegutses seal 2010. aasta alguseni Ära Karda pubi. Kuus aastat on ruumid olnud tühjad.
Leesi külavanem, juristi haridusega Liisa Ojangu taasavas Leesi poe 2013. aastal ning alates sellest on olnud külapood avatud igal suvel, kasvanud on nii kaubavalik kui klientuur. Tema sõbranna Kairi Kõrve on pärit Tallinnast, veetnud lapsepõlvesuved Turbuneeme külas, nüüd peatub suviti Leesil. Tal on OÜ Õunavabrik, mis teeb karastusjooke – rabarberilimonaadi, kalja, õunamahla, mida saab osta Leesi poest. Ta tegeleb projektipõhiselt kvaliteedijuhtimisega, on lõpetamas Tallinna Teeninduskoolis toitlustuskursust.
Talgupäeva lõpuks tehti asjadest puhtaks mõisa peahoone fuajee ja restoraniruumid. Seintelt kraabit maha lahtine värv, puhastati aknad makrofleksist. Restorani köögi pinnad küüriti puhtaks.

Eelmine artikkelAasta ema HELI KARU Kehrast: „Minu unistus oli saada õpetajaks ja emaks“
Järgmine artikkelSõnumitooja 11. mai lehes