Laupäeval, 14. juulil Pärispeal Purekkari neemel toimuvale Kuusalu valla merepäevale on oodata tuntud tippkokka Dmitri Demjanovit koos parimate kolleegidega Eesti Kulinaaria Instituudist. Nende osalusel toimub võistluslikus võtmes õpiköök, tehakse meresaadustest roogasid. Dmitri Demjanovi restorani menüüs on juba aastaid Pärispea kalasupp. Eraldi on kalasupi keetmisvõistlus prominentsetele võistkondadele. Keda on osalema oodata, jätavad korraldajad esialgu saladuseks. Merepäeval oodatakse kaasa elama ka isevalmistatud veesõidukite võistlusele. Võitja laeva kapten saab võimaluse õppida tasuta väikelaevajuhiks. MTÜde esindajatele tullakse nõu andma Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskusest. Pärispea Vabatahtlike Päästeseltsi eestvedamisel õpetatakse, kuidas aidata merel hättasattunuid. Kavas on mitmed õpitoad, mereturg, kontserdid.