Kohalik toit – kodu lähedal kasvatatud ja tehtud

1448

„See, kes oskab klimbitainast teha, on tänapäeval tugev kokk,“ öeldi MTÜ Arenduskoda kohaliku toidu projekti avaseminaril saalist.

Avaldati lootust, et kahe aasta jooksul suudetakse propageerida kodus söögitegemist ning õpetatakse eelistama eestimaiseid toiduaineid, eelkõige oma kodukandis kasvatatud.

Kuna projekti viiakse läbi koos soomlastega, käiakse õppimas, kuidas sealsed perenaised toitu valmistavad, mil moel töötavad taluturud ning toimib koostöö kohalike toitlustusettevõtete ja tootjate vahel. Ning näidatakse ülelahenaabritele, mida meil on selles valdkonnas tehtud.

MTÜ Arenduskoda juhatuse esimees avaldas lootust, et koolides ja lasteaedades hakatakse tänu projektile eelistama kohalikku toitu. Esimesed sammud teeb Loksa gümnaasium, paari nädala pärast sõidavad kohaliku toidu õppereisile Soome Loksalt kaks koolikokka.  

Avaseminaril räägiti sedagi, et projekt on avatud kõigile huvilistele ning on piireületav, osaleda võivad ka inimesed teistest valdadest Harjumaalt ning Lääne-Virumaalt, mitte ainult Arenduskoja piirkonnast.