Aru­kü­la rii­gi­meest KAA­REL EEN­PA­LU aus­ta­ti Tar­tu­maal

1061

1932. aas­tal rii­gi­va­ne­ma ame­tit pi­da­nud Kaa­rel Een­pa­lu mee­nu­ta­ti 22. veeb­rua­ril sün­ni­ko­dus Tar­tu­maal Kob­ra­tu kü­las Pa­lu ta­lus, kus on te­ma mä­les­tus­ki­vi. Ees­ti juu­be­li pu­hul seo­ti vi­nee­rist Kaa­rel Een­pa­lu ku­ju kül­ge li­pu­vär­vi­des sall, tse­re­moo­nial osa­les si­se­mi­nis­ter And­res An­velt. Kaa­rel Een­pa­lu pi­das 1925. aas­tast Aru­kü­las Hel­le­ma õp­pe- ja kat­se­ta­lu, kus kas­va­ta­ti pea­mi­selt kar­tu­lit ja õl­leot­ra ning pee­ti pii­ma­kar­ja. Prae­gu elab ta­lus te­ma lap­se­laps An­ne Een­pa­lu. Kaa­rel Een­pa­lu su­ri 1942. aas­tal Si­be­ri koon­dus­laag­ris näl­ga ja kur­na­tus­se.

Eelmine artikkelEV100 tä­his­ta­mi­ne Kuu­sa­lu val­las ja Lok­sal
Järgmine artikkelLok­sa uus ea­ka­te ko­du ava­tak­se märt­sis